Bruidsmake-up met smokey eyes………….

Ben jij helemaal niet van naturel? En hou je wel van een stevige oogmake-up? Dan is een smokey eye een perfecte keuze voor jou.

 Maar kan dat dan wel op mijn trouwdag? Ja! Dat kan zeker! Een smokey eye kan namelijk van heel heftig tot subtiel worden aangebracht. En jij kiest gewoon zelf wat jij mooi vindt.

 

Bruidsmake-up met smokey eyes

Foto Anais Stoelen Photograpy

 

 

Het kenmerk van een smokey eye is het ‘rokerige’ (smokey) effect dat wordt gecreëerd door de bruidsstyliste door een combinatie van de juiste kleuren en heel veel blenden.
Blenden betekent dat de oogschaduw in laagjes wordt aangebracht en heel goed uitgevaagd wordt. Bij een smokey eye betekent dat dat de intensiteit van de kleur dicht rondom het oog ligt en hoe meer naar buiten je gaat hoe meer de kleur vervaagd.Bruidsmake-up met smokey eyes

 Foto Wianda Bongen Photograpy & Alexandra Vonk Photograpy

 

 

 

Harde lijnen zijn daarbij uit den boze. Een chique smokey eye is namelijk verre van ordinair. Het geeft je ogen wel een heel mooie intense blik. Prachtige kunstwimpers maken het plaatje compleet.
Uiteraard is het belangrijk dat er geen restjes onder je ogen terecht komen zodat je op een pandabeertje lijkt. Een goede visagiste weet precies wat ze moet doen om er voor te zorgen dat jij er stralend uit ziet en dat jouw oogmake-up perfect houdt.


Een mooie glowy huid en naturel lippen maken jouw smokey look helemaal af!
Moraal van het verhaal, hou jij van smokey eye make-up. Ga er dan ook op je trouwdag helemaal voor!

 

 

Jullie gaan trouwen! Dat is op zich al iets geweldigs. Kiezen jullie er voor om in het buitenland te trouwen? Daar worden wij helemaal blij van!

 

Trouwen in het buitenland

Foto's Anouschka Rokebrand 

Een ceremonie met uitzicht over de Toscaanse heuvels in Italië met een prachtige ondergaande zon? Of een backdrop van lavendelvelden tijdens jullie huwelijk in de Provence in Zuid-Frankrijk? Of een ja-woord in een adembenemende tuin bij een prachtig kasteel in Spanje? Wij komen graag naar het buitenland om je bruidskapsel en bruidsmake-up te verzorgen.

Hoe fijn is het om jou van een prachtig bruidskapsel en mooie bruidsmake-up te voorzien terwijl van vanuit het hotel zicht hebben op de Eiffeltoren of misschien wel een prachtig azuur blauwe zee. We zullen er voor zorgen dat jouw ‘getting ready’ een feestje wordt!

Trouwen in het buitenland Parijs

Foto's Anais Stoelen Photography en Anouschka Rokebrand Photography

De proefsessie kan natuurlijk gewoon bij jou thuis plaats vinden. In alle rust gaan we dan samen bekijken hoe jij er op je trouwdag zo stralend mogelijk uit kan zien. Na de proef weet je een ding zeker! Je haar en make-up zal er prachtig uit zien straks tijdens jullie grote dag op dat mooie strand, bij dat geweldige kasteel of landhuis!

 Geen taalbarriere, je bruidskapsel en bruidsmake-up gedaan door een heel ervaren professional en daardoor geen teleurstellingen of stress tijdens je geweldige destination wedding!

 Laat je het weten als je ons graag mee wil nemen naar het buitenland? We geven je heel graag meer informatie en advies over trouwen in het buitenland zodat we er iets geweldigs van kunnen maken!

 

Trouwen in het buitenland Italie

Foto Wianda Bongen Photography
Een sluier is een prachtige accessoire om jouw look op je trouwdag compleet te maken. Het dragen van een sluier is al een eeuwenlange traditie, maar de hedendaagse bruid kiest bewust voor een sluier omdat het simpel weg heel erg mooi staat.
Wist je dat Queen Victoria van Engeland de eerste moderne monarch was die een witte trouwjurk met prachtige lange sluier droeg tijdens haar huwelijk? Zij heeft hiermee het image van  ‘de’ bruid bepaald.
Hoe je je haar ook zal gaan dragen, een sluier is altijd een prachtige aanvulling. Natuurlijk helemaal als deze aansluit bij jouw mooie trouwjurk.

Bruidskapsels met sluier

 Foto Bianca Rijkenbarg & Audra Wrisley

 

Het fijne is dat een sluier in alle soorten en maten te verkrijgen is. Dus of je nu een heel moderne, romantische of juist heel klassieke bruid bent, een sluier is altijd een goede keuze. Je kunt kiezen uit een sluier met heel veel kant of juist kiezen voor een meer minimalistische variant.Kies je voor een opgestoken bruidskapsel met sluier? Dan kan jouw bruidsstyliste heel eenvoudig de sluier vast zetten. Er is immers een stevige basis. Zij zal je uitleggen hoe je de sluier er weer makkelijk uit kan halen. Veel bruiden willen namelijk na de ceremonie of tijdens het feest de sluier weer af doen.Ook bij een half opgestoken bruidskapsel, waarbij alleen de bovenkant van het haar wordt vast gezet, of bij los gedragen haar staat een sluier heel erg mooi! Bij half opgestoken haar is er ook een prima basis voor de kam van de sluier. Bij los haar is dit iets lastiger, maar geen paniek! Wij hebben daar een perfect trucje voor zodat je sluier toch goed blift zitten.

Bruidskapsel met sluier

Foto Anais Stoelen Photography

Bruidskapsels met vlechten met sluier zijn nog steeds heel erg populair. Of je nu kiest voor een romantische vlecht of een boho vlecht, bruidskapsels met vlechten gecombineerd met een sluier levert een geweldig plaatje op.
Natuurlijk is een sluier in combinatie met een bruidskapel met lang haar prachtig. Maar ook met kort haar is het mogelijk om een sluier te dragen. Een bruidkapsel met kort haar en sluier gecombineerd met bijvoorbeeld een mooie diadeem, haarspeld of andere bruidsaccessoire zorgt er voor dat je je een echte zal bruid voelen!

Is een boudoir fotoshoot iets voor jou?


Wij van The Beautiful Bride Company zijn dol op prachtige boudoir shoots! Begrijp me goed, ik bedoel niet de ordinaire soort met te sexy lingerie en uitdagende poses.
Nee, ik bedoel de prachtige, stijlvolle, delicate boudoirshoots waarbij jij er op je allermooist uit ziet.

 

4

Foto's Audra Wrisley Photography

Trouwbranche collega/fotografe en instagram vriendin Vicky Lagnehag heeft dit soort shoots een prachtige alternatieve naam gegeven, namelijk Confidence Shoots.

 Een boudoir shoot zou je moeten zien als een cadeau aan jezelf.

 Kies je voor de juiste styling en een lieve, begripvolle en gedreven fotograaf die jou in het proces begeleidt dan zullen de foto’s een enorme boost geven aan je zelfvertrouwen.

 Deze inspiratie foto’s zijn bedoeld om jou te laten zien hoe mooi en boudoir shoot kan zijn. En nee, je hoeft daar geen perfect figuur voor te hebben! Met prachtige stijlvolle lingerie

 en misschien wel jouw sluier zal je er prachtig uit zien! Je laat zien dat je krachtig en mooi bent.

prachtige boudoirshoot door Anouschka Rokebrand Photography

Foto's Anouschka Rokebrand Photography

Een prachtig kapsel en mooie zachte make-up mag natuurlijk niet ontbreken. Dat zal het plaatje compleet maken. Natuurlijk is het geweldig om de foto’s cadeau te doen aan je aanstaande. Maar een boudoir shoot doe je in eerste instantie voor jezelf. Jaren later kun je de foto’s terug kijken en

heel trots zijn op die periode van je leven!
 


De donkere huid vraagt speciale aandacht als het gaat om het aanbrengen van bruidsmake-up. We geven je graag tips & tricks die je wellicht kunnen helpen er voor te zorgen dat jouw make-up er prachtig uit ziet! 

Gelukkig zijn er vandaag de dag heel veel mooie merken die make-up maken speciaal voor de donkere huid. De dagen van een grijze waas over jouw huid zijn dus gelukkig verleden tijd! Merken als MAC-cosmetics, Bobbie Brown, Nars en Lancome hebben prachtige foundations speciaal ontwikkeld voor de donkere huid.

2017 11 28 0001

Foto door Anouk Fotografeert voor Girls of Honour, Haar en Make-up Giolina Braun, The Beautiful Bride Company


Gebruik je namelijk een te lichte foundation met rozige ondertoon dan ontstaat er een grijzige gloed en zal je alles behalve stralen.  Dit willen we uiteraard voorkomen.

 Een donkere huid heeft een foundation nodig met een mooie oranje of gelige ondertoon. Hiermee behoudt je de warmte in je gezicht.

2017 11 28 0003

 Foto door Anouk Fotografeert voor Girls of Honour, Haar en Make-up Giolina Braun, The Beautiful Bride Company


Veel dames met een donkere huid hebben kleurverschil in hun huid. Bij het voorhoofd, rondom de ogen en de neus is de huid vaak wat donkerder. Je kunt dit oplossen door twee tinten foundation te gebruiken.

Mocht je poeder willen gebruiken dan is ook hier de kleur uiteraard van groot belang! Je kunt kiezen voor een transparante poeder of eentje met een gelige (bananapowder) of oranje ondertoon.

 Het is een misverstand dat alleen heel felle tinten mooi zijn bij de donkere huid. Kies je toch voor een felle kleur, neem dan een warme tint. Koele kleuren zullen ook snel vergrijzen.

2017 11 28 0002

Foto door Anouk Fotografeert voor Girls of Honour, Haar en Make-up Giolina Braun, The Beautiful Bride Company


Onze bruiden met een getinte of donkere huid kiezen op hun trouwdag ook graag voor naturel tinten. Deze warme kleuren komen prachtig tot hun recht en zullen je laten stralen! Je kunt dus heel veel kanten op. Heerlijk zoveel keus! 
Onze bruidsstylisten helpen jou heel graag op je trouwdag en verzorgen graag een prachtige bruidsmake-up voor de donkere huid en bruidskapsel! 

Ben je ook nieuwsgierig naar meer info over natural hair? Bekijk dan de blog op Girls of Honour

Je dagelijkse make-up routine is iets heel persoonlijks. Je hebt zo je eigen maniertjes en producten die je prettig vindt.

natural bruidsmake up 1

Natuurlijk wil je er op je trouwdag niet opeens uit zien als een compleet andere persoon. De bruidsmake-up die wij aanbrengen moet bij jou passen. Je wilt jezelf immers wel herkennen in de spiegel en op de foto’s!

Soms zijn bruiden bang dat de bruidsmake-up die wij aanbrengen te zwaar zal zijn. Dat gevoel is niet nodig! Samen met jou kijken we naar jouw dagelijkse make-up en bespreken we je wensen ten aanzien van je bruidsmake-up. Je hebt vast al wat plaatjes verzameld van make-up die je mooi vindt!

natuurlijke bruidsmake up 2Door de juiste technieken en ook producten te gebruiken is het heel goed mogelijk om jouw bruidsmake-up er heel natuurlijk uit te laten zien. Zelfs al gebruiken we misschien veel meer producten dan je zelf gewend bent!
Je zult zien dat je huid zal stralen en dat je ogen extra zullen opvallen door de juiste kleuren te gebruiken. Ook kun je er van verzekerd zijn dat je bruidsmake-up de hele dag zal houden. En oh wat zal je blij zijn als je de foto’s terug ziet van jullie mooie dag!

natural bruidsmake up 3

Wat is er fijner dan geen zorgen te hebben over je bruidsmake-up?!

Een proefsessie vooraf is natuurlijk heel belangrijk! We gaan kijken waar jij je prettig bij voelt en hoe jij je op je allermooist voelt! En Pinterest ter inspiratie is uiteraard onze beste vriend! 😉

Dat je misschien denkt dat Bruidskapsels per definitie tuttig zijn is iets waar we ons best iets bij kunnen voorstellen. Op de één of andere manier is het jarenlang zo geweest dat bruiden er op hun trouwdag opeens totaal anders uit zagen dan in het dagelijks leven. Een stijf gelakt kapsel met losse krulletjes en twee stijve plukjes aan de zijkant, kwamen veel in beeld.

Gelukkig is er in de bruidswereld ook qua kapsels en make-up een frisse wind gaan waaien. Natuurlijk pak je op je trouwdag graag uit als het gaat om jouw kapsel en je make-up. Maar de Bruidskapsels die we steeds vaker zien zijn passen als het goed is echt bij de aanstaande bruid. De kapsels zien er  feestelijk, maar ook heel trendy en natuurlijk uit.

 

Opsteekkapsels zijn niet tuttig

Maar zo’n strak in het lak kapsel blijft zo goed zitten de hele dag!...... Hoe gaat dat met losser ogend kapsel? Geen zorgen. Een goede bruidsstyliste is op de hoogte van allerlei speciale technieken waardoor jouw kapsel perfect blijft zitten. En als er eens een klein plukje los gaat? Who cares? Het maakt het kapsel dynamisch en levendig.

Zijn de mooie klassieke kapsels dan helemaal uit? Nee hoor! Wij houden nog steeds heel erg van de prachtige strakke chignons zoals gedragen door Maxima of Princess Kate uit Engeland. Deze kapsels zijn verre van tuttig, maar vooral heel stijlvol.

Opsteekkapsels blog 2

Gelukkig kiezen steeds meer bruiden een kapsel dat echt bij hen past. Misschien ben jij een Bohemian type? Dan kies je vast voor een prachtige vlecht of een mooie beach wave krul. Hou je van een klassiek kapsel, denk bijvoorbeeld aan een Grace Kelly rol? Ook dat is mogelijk in een moderne en hippe variant.

opsteekkapsels blog 3

Zoveel bruiden, zoveel stijlen en smaken. Wij vinden het een geweldige uitdaging om samen met jou uit te zoeken hoe jij er als bruid èn als jezelf uit wilt zien op jouw grote dag!

 

Je hebt het vast al gemerkt. We kunnen niet meer om onze wenkbrauwen heen. Ze mogen weer goed aanwezig zijn. Een een mooie volle wenkbrauw is de trend!
Ook op je trouwdag wil je uiteraard graag prachtige wenkbrauwen. We geven je graag wat tips zodat je tijdig kunt beginnen met de juiste wenkbrauwstyling.

5776b23cfa6271b16ad4a0b072854fd4Tip 1 Voorkom dat je te veel haartjes epileert!
Ben je niet zeker van je eigen epileer skills, laat dit dan over aan een specialist. Er zijn tegenwoordig echte wenkbrauwspecialisten die precies weten welke vorm wenkbrauw het best bij jou past en voor jou mogelijk is.
Veel dames hebben de neiging om aan het begin van de wenkbrauw te veel haartjes te epileren zodat ze zogenaamde ‘boogjes wenkbrauwen’ krijgen. Nu wil niemand over straat met een constant vragende blik. Niet doen dus! 


Een mooie wenkbrauw is vol en heeft een rechte lijn naar het hoogste punt, daarna loopt de wenkbrauw iets dunner weer wat naar beneden. Pluk ook niet te veel haartjes bij de aanzet weg zodat het stuk tussen je beide wenkbrauwen niet te groot wordt.
Er is een mooi trucje om precies te kunnen zien waar je wenkbrauw moet beginnen en waar ie moet eindigen.

danitcha max paris 2 315Tip 2 Kleur je wenkbrauwen niet te donker in!
Een te donkere wenkbrauw geeft een harde uitstraling. Kies dus een kleur die maximaal 1 tint donkerder is dan je eigen kleur. Zorg dat het puntje van je wenkbrauwpotlood scherp is en zet geen grote lijnen, maar probeer kleine ‘haartjes’ in te tekenen. Ga niet al te ver buiten je eigen vorm en hou de vorm zacht. Dus geen vierkante hoekjes!

Voor een softer effect kun je ook gebruik maken van wenkbrauw poeder. Je hebt dan ook een speciaal kwastje nodig om de poeder op de juiste wijze op te brengen.

Tip 3 Toch te veel geplukt? Gelukkig is er een oplossing!
editorial hooge vuursche Anouschka Rokebrand 097Heb je toch te veel haartjes weggeplukt? Probeer je dan in te houden wat betreft het epileren. Haal alleen de overtollige haartjes weg die buiten je wenkbrauwvorm vallen en geef je wenkbrauwen de tijd om weer wat bij te groeien. Het is verstandig om je wenkbrauwen daarna heel goed in shape te laten brengen door een professional. Met een beetje geluk heb je dan weer mooie volle wenkbrauwen! Mocht dat niet lukken? Kies dan voor een speciaal serum die je kunt gebruiken om de haargroei van je wenkbrauwen te stimuleren.Tip 4 Gebruik een wenkbrauwgel om je wenkbrauwen mooi in model te brengen!
Nadat je je wenkbrauwen mooie hebt bijgetekend kun je gebruik maken van een wenkbrauwgel. Dit houdt alle haartjes mooi op z’n plek en zo blijven je ze de hele dag mooi in vorm!

Tip 5 Gebruik een highlighter!
Wil je je wenkbrauwen extra benadrukken? Gebruik dan een highlighter net onder je wenkbrauwen, op je wenkbrauwbot. Zo wordt de aandacht nog meer getrokken naar jouw prachtige ‘Brows’!

 

Dat krijg ik heel regelmatig te horen. En ja! Wij bruidsstylisten hebben inderdaad een super leuke en uitdagende baan!

Marianne Roza van The Beautiful Bride CompanyHet is geweldig om deel te mogen uitmaken van de grote dag van onze bruiden. En het is elke keer weer een fantastisch gevoel als het is gelukt om de aanstaande bruid te voorzien van een geweldig bruidskapsel en een mooie bruidsmake-up!
Als ik s’morgens, vaak al vroeg, aankom bij mijn bruid hangt er al een feestelijke sfeer. Alles is tot in de puntjes geregeld, de prachtige jurk hangt klaar. Nu nog een prachtig kapsel en een mooie make-up waardoor haar gezicht de hele dag zal stralen.
Gelukkig hebben we een paar weken eerder al een uitgebreide proefsessie gehad. Ik weet dus precies wat er van mij wordt verwacht. Na ongeveer 2 uur is de bruid helemaal klaar om haar jurk aan te trekken.

fotozee 1489Stiekem hoop ik dat ik de eerste ontmoeting nog even kan mee maken voordat ik weer vertrek met al mijn koffers en tassen vol met make-up en hairtools. De ‘first look’ is altijd zo’n mooi en intiem moment. De liefde en gevoel van trots spat er aan alle kanten van af. Ja, soms, betrap ik mezelf op een klein traantje van ontroering.

Heel tevreden rij ik daarna richting huis of naar een andere mooie opdracht. Jullie hebben gelijk hoor! Het leven van een bruidsstyliste is zo gek nog niet!

Marianne Roza verzorgt de make-up van bruid PaulineWil je ook graag geholpen worden door één van onze professionele bruidsstylisten? Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan gerust hier een kijkje voor meer informatie.